De achtste week…

Het word steeds mooier en mooier, en daar bedoel ik niet alleen het weer mee. De eerste drafpasjes zijn gemaakt, en dat ging super! De gehele week liep hij mooi recht en zelfs al ontspannen, na het rijden is Collin volgens mij ook voldaan want hij staat al rustig voordat hij z’n deken op krijgt.

Toen kwam toch de spannende dag, waarop ik de kliniek moest bellen om het proces te vertellen. Dit was wederom een fijn gesprek, waarbij ik uitlegde dat het rijden heel goed gaat, en Collin zich heel netjes houd en daarnaast ook recht en zuiver loopt. De dierenarts was heel erg blij met dit nieuws en gaf mij het advies om zo vooral lekker door te gaan.. daarnaast zei hij dat ik dus voorlopig ook niet terug hoef te komen, maar misschien pas over 3 maanden voor een controle. Ik mag alles gaan uitbouwen en opbouwen, dus de week erna heb ik al 15min kunnen draven. Wat een heerlijk gevoel zeg!

Toen het ook beter weer begon te worden, kon ik het niet laten en ben ik een ritje buiten gaan maken, bij ons kun je namelijk zo de polder in en daar heb je een heerlijk zandpad liggen. Dit ging wonderbaarlijk super goed, en Collin hield zich rustig. Zelfs toen er een paar motors voorbij kwamen, bleef hij aardig kalm. Dus we hebben zelfs al in het zonnetje samen weer een tochtje gemaakt! Ik kon niet blijer zijn die dag!!

 

Nu de komende weken de draf verder uitbouwen en over 3,5 week mag ik al mijn eerste galopje gaan proberen. Het leuke voor Collin is dan ook, dat hij weer naar zijn weide maatjes mag en weer lekker lang buiten kan staan!

 

Ik heb er nu al zin in!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *