De eerste week

Ik was heel erg benieuwd naar het effect van de deken, maar Collin moest heel erg wennen aan de deken en het stilstaan op de poetsplaats. Normaal gesproken poetsen we namelijk altijd voor zijn stal, dus het was al een kleine verandering dat hij op de poetsplaats moest staan. Dus in het begin kon ik aan Collin nog niet veel verschil merken, omdat hij zoveel om zich heen aan het kijken was, hij was naar mijn mening nog steeds iets te attent op de deken en op zijn omgeving, maar ik zag al wel na 12min een verandering in zijn gedrag. Hij begon toch al wel iets rustiger te worden, en ik zag dat voornamelijk aan zijn ogen. Normaal zie je bij Collin namelijk wel zijn wit van zijn oog als hij erg attent is, maar deze week na 12min gingen zijn ogen wel iets meer zakken en bleef hij rustiger staan. Voor mij dus een teken dat hij iets rustiger begint te worden! Ik had zelfs 1 dag dat er mensen zeiden dat hij een rustigere uitstraling had, dat was fijn om te horen zeg! Want normaal gesproken heeft iedereen het alleen over hoe druk hij is haha. Hopelijk wordt hij volgende week eerder rustig dan pas na 12 min.

 

 

 

 

De laatste dag van deze week hebben we er ook een masseur bij gehad die ging kijken hoe gespannen Collin daadwerkelijk was. Dat was toch even schrikken, hij  spant enorm zijn spieren aan, en heeft daardoor toch flink wat verzuring opgelopen. Dit komt mede ook doordat hij geen beweging mag hebben, en je zag het voornamelijk op zijn schouderbladen en in zijn nek. Hij reageerde heel nukkig op haar aanrakingen en ze adviseerde mij ook voorlopig nog geen sportmassages toe te passen. Wel heb ik hele leuke tips gekregen van haar om hem losser te krijgen in zijn nek en schouders door te schudden en te strijken. Dit ga ik volgende week maar eens proberen! Dan kan hij binnenkort wel lekker gemasseerd worden. Ze gaf mij ook de tip om de deken 2x per dag te gaan gebruiken om de cyclus van de magneetveld therapie in stand te houden, omdat het 8uur vast houd. Dat betekend s’ochtends en s’avonds naar stal toe, maar het is het waard als het werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *