De tweede week

Zo gezegd zo gedaan, ik ben deze week begonnen met de magneetveld therapie 2x per dag toe te passen na overleg met Horse Recovery Sentre. Ik moet zeggen dat Collin in het begin heel erg verbaasd was mij al om 8uur op stal te zien staan om hem alleen even lekker te poetsen, maar hij vond het wel prettig volgens mij. Toch merkte ik wel dat hij in de ochtend wat minder snel rustig werd dan s’avonds, maar het gebruik van 2x per dag werkt volgens mij wel goed! Ik heb me programma eigenlijk zo gemaakt dat ik s’ochtends hem alleen poets en de deken opleg, en dat ik dan s’avonds zijn nek en schouders volledig masseer en dan pas de deken op leg.

En halverwege de week gebeurde er een wonder haha, hij stond werkelijk waar te gapen op de poetsplaats s’avonds. Na zijn massage, legde ik de deken op en zo naar 8min begon hij een beetje te kauwen en te geeuwen. Nog niet uitgebreid want je ziet dat hij het probeert te verbergen, maar hij begint steeds meer te ontspannen! Wat een fijn gezicht zeg! Ik heb stiekem ook halverwege de week de intensiteit van de deken verhoogt, want dat mocht ook naarmate hij eraan gewend zou zijn. Ik denk dat dit ook goed effect heeft op zijn gedrag. Ik heb hem zelfs een paar keer in de ochtend uit stal gehaald, dat ik kon zien aan zijn vacht dat hij had gelegen in stal. Mooi om te zien, ik hoop dat ik hem ook nog een keer betrap s’ochtends dat hij in zijn stal ligt, dan kan ik het aan jullie laten zien, maar zodra hij mensen hoort gaat hij gelijk staan.

 

 

 

 

Ik begin nu wel echt al verschil te merken in zijn gedrag, hij is wat rustiger op de poetsplaats en houd wat minder zijn omgeving in de gaten, daarnaast begint hij toch wel al sneller te gapen en te ontspannen met de deken op! Wie weet staat hij straks wel gewoon te slapen, als dat toch eens zou kunnen!

Ik denk dat de combinatie van de “massage” en de deken heel fijn zijn voor Collin omdat hij dan toch zijn nodige aandacht krijgt en zijn spieren al opgewarmd zijn voordat de deken erop ligt. Hierdoor werkt het weer beter in op zijn bloedsomloop. Ik begin steeds meer benieuwd te worden naar de volgende afspraak bij de dierenarts, maar ook die met de masseur. Hopelijk krijgen we goed nieuws, maar voor nu nog even wachten en zo doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *