De vijfde week

En daar gaan we dan… na 3maanden rust mag ik eindelijk weer op me paard rijden en met hem gaan trainen. Heel veel mensen waren nieuwsgierig over hoe ik het zou gaan aanpakken, aangezien Collin in de omgang soms heel druk kan zijn. Daarom heb ik ervoor gekozen om eerst maar eens weer te gaan stappen met hem, en in het weekend pas weer met hem te gaan rijden. Zo gezegd zo gedaan… de eerste dag dat we gingen stappen kwam ik aan met het hoofdstel, en meneer wist niet wat hij zag, hij was gelijk heel vrolijk. Toen ik het hoofdstel voor zijn neus hing, dook hij er gelijk in. Goed teken naar mijn gevoel. Het wandelen ging heel goed, hij was vrij rustig maar toch ook wel gespannen. Hij heeft 1x een vreugde sprongetje gemaakt op de plaats, en daar stond hij zelf ook wel van te kijken haha! De andere dagen is hij eigenlijk vrij braaf gebleven, dus dat was voor mij een teken om er weer op te gaan zitten.

Toen was het dus zover, ik had er al helemaal zin in en Collin zo te voelen ook. Hij dook weer in zijn hoofdstel en met het zadel was hij ook braaf. Dan er maar gelijk op..toen ik opstapte merkte ik aan Collin wel dat hij even zoiets had van, er komt iets op mijn rug?! Maar toen we gingen stappen was het al vrij snel goed. Hij heeft het eerste ritje super goed gedaan, en ik kon er niet blijer van af stappen.

 

De dag erna zijn we er ook weer op gaan zitten, en toen merkte je wel wat meer spanning in zijn lijf, gelukkig mag ik hem al wel wat aan het werk zetten dus we zijn lekker gaan gymnastiseren..wat hij goed oppakte. Alsof hij nooit anders had gedaan..

Komende week mag ik alweer 20min met hem werken, dus we gaan verschillende dingen introduceren om hem weer mentaal ook aan het werk te zetten. Rijden, stapmolen maar ook aan de hand werken. Ik ben enorm benieuwd hoe hij zich hieronder verder ontwikkeld.. en volgende week mogen we weer 10min meer. Wat ben ik blij zeg, en wat een heerlijk gevoel om weer op je paard te mogen na zoveel maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *