De zesde en zevende week

We mochten al weer 30 minuten stappen en nog maar een weekje voordat we mochten gaan draven. Wat een super gevoel zeg, om weer op me eigen paard te mogen zitten. Samen zijn we dan ook begonnen om hem goed weer in balans te krijgen met recht richten en veel buigoefeningen, daar reageerde hij heel goed op. Wat mij weer heel enthousiast maakte, hij kan al zijn oefeningen nog! Hoe mooi is dat, hij is in zijn gehele herstelperiode nog soepel gebleven! Heerlijk gevoel dit.

Halverwege de week had ik afgesproken met Simone Bruys om Collin nog een keer te laten checken. In het begin van zijn herstel periode had ik haar al uitgenodigd om Collin te komen masseren, maar toen waren zijn spieren nog te verkrampt om ermee aan het werk te gaan. Zij raadde mij toen ook aan om met de deken aan de slag te gaan en na een tijdje haar weer te bellen om hem overnieuw te laten controleren. Wonderbaarlijk was dat hij nu op zijn gehele bovenste spierlaag gewoon ontspannen was en ze kon goed op hem inwerken terwijl hij vorige keer echt lelijk deed bij een aanraking. Zij gaf dit zeker te wijten aan de deken dat hij nu zo heerlijk soepel was. Hij was op beide kanten bijna even soepel, je kon wel aan zijn linkerkant merken dat hij iets of wat nog zijn been probeerde te ontlasten maar hij zat zeker te weten niet meer vast! Weer een geweldig pluspunt van die deken, hij is ontspannen geworden in zijn spieren, dat bevestigde Simone mij ook.

Na de behandeling was Collin ook helemaal lekker ontspannen, en mocht hij weer lekker even wandelen, ik kon al aan hem zien dat hij weer beter in zijn lijf begon te zitten. En na enkele dagen mochten we er weer op om te “rijden”. Hij voelde inderdaad lekker soepel aan.

En toen kwam het weekend, ik mocht eindelijk me eerste drafpasjes weer gaan zetten, toch nog een beetje spannend.. zal hij recht lopen? Zal hij braaf blijven? Maar alles ging super, hij was wel iets of wat fris, maar hij liep volledig recht! Wat een overweldigend gevoel was dat, om weer echt te rijden om je eigen paard, en te voelen dat hij weer helemaal recht is. Heerlijk! Nu de komende week ook elke dag 10min draven en dan de kliniek weer even bellen.. spannend dus!

Het gaat in ieder geval de goede kant op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *